Over

Alleen Maar Groen – en wij kleuren het!

Alleen Maar Groen is een initiatief van Boomkwekerij Dick van der Zwet. De kwekerij, met een grootte van 3,3 hectare, heeft zich de afgelopen jaren voornamelijk gericht op het kweken van Buxus, Salix en Hydrangea. Sinds kort wordt particulieren tevens de mogelijkheid geboden om tegen voordelig tarief een ‘tuinplan’ door ons op te laten stellen.

Het tuinplan: een tuin is ook een thuis

Een tuin is nooit zomaar een tuin. Een tuin is onderdeel van een leefruimte en de reflectie van een persoonlijkheid. Avontuurlijk chaotisch, minimalistisch modern of klassiek geordend? In de tuin moet je thuis zijn! Wij helpen u graag bij het creëren van uw droomtuin door middel van het ‘tuinplan’.

Het tuinplan wordt op basis van uw wensen door ons gemaakt. Wij leveren de planten, zelf gekweekt of verkregen via onze partners tegen een schappelijke prijs, en geven u tips hoe de tuin zo goed mogelijk onderhouden kan worden.

Particulieren zijn van harte uitgenodigd om ‘s zaterdags op afspraak  langs te komen voor een vrijblijvend kijkje in onze keuken of het bespreken van een plan.

Over Dick van der Zwet

Dick van der Zwet studeerde aan de Tuinbouwschool in Boskoop en zit al ruim 40 jaar in het kwekersvak. Door de jaren heen heeft hij een groot klantenbestand opgebouwd dankzij zijn vakkundigheid, integriteit en betrouwbaarheid.

2

“Voor zover ik zijn verhalen mag geloven, werkte mijn vader vanaf zijn elfde al dagelijks voor zijn zakgeld en spaarde hij zijn zuurverdiende centen op voor zijn ‘toekomst’. Af en toe zondigde hij door een singletje van The Beatles of pakje kauwgom (met daarin stickers van diezelfde band) te kopen. Hij leerde op de Tuinbouwschool de theoretische aspecten van zijn vak, maar kreeg de praktijk in zijn vingers door simpelweg te ‘doen’. Ik ken mijn vader als een doorzetter; een boomkweker in hart en nieren, die niets anders zou willen dan ’s avonds rond zessen de grond, osmocote en hars –tevergeefs- van zijn te handen wassen om er de volgende dag weer bergen werk mee te verzetten.”
- Tess van der Zwet